Doe-Dag 7 november 2021

Programma Doe Dag 7 november in manege Heeten: 

Inschrijving voor zowel de show als de doe-dag sluit op 20 oktober 2021 om 00.00 uur of zoveel eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt.
Op basis van de dan geldende Corona maatregelen kunnen er restricties gelden met betrekking tot de toegang (QR-code)

Fotografie door Bert Doppenberg

Ook komt fotograaf Bert Doppenberg met zijn studio naar Heeten op 7 november om prachtige foto’s te maken van uw herder! Deze fotoshoot neemt ongeveer 10 minuten in beslag en de kosten zijn 10 euro per hond. U ontvangt één foto. Als u meerdere honden op 1 foto wilt zoals onderstaande bijvoorbeeld, zijn de kosten 10 euro per hond. De vereniging neemt hiervan eenmalig €2.50 op zich voor leden.
  

Opgave is mogelijk door een e-mail te sturen naar evenementen@lsohv.nl met vermelding van naam, naam hond en e-mailadres om de foto’s toe te kunnen sturen, eventueel een telefoonnummer.

Demonstratie vachtverzorging door Sanneke Molenman van Doggy Haarmode

 

Sanneke heeft al jaren ervaring in het trimmen van allerlei soorten honden en laat u op 7 november graag de fijne kneepjes van het vak zien. Uiteraard heeft zij ook alle benodigdheden bij zich om uw hond er fantastisch te doen uitzien!

Sanneke zal om 11.00 en om 14.00 een demonstratie vachtverzorging van de Oudduitse herder doen. Er is hierbij alle gelegenheid tot vragen stellen!

Ringtraining door Evelien van Assen

Evelien geeft om 09.00 (voor aanvang van de show) een speciale ringtraining voor de liefhebbers. Zij geeft u tips en tricks over hoe uw hond het mooist gepresenteerd kan worden voor de keurmeester. Aanmelden is niet nodig, u kan zo aansluiten om 9 uur.

Hondensporten

Wij hebben HTC Hellendoorn bereid gevonden om deze gehele dag voor ons workshops en demo’s te verzorgen in diverse hondensporten. Het is mogelijk om hieraan deel te nemen, graag voor 20 oktober opgeven.

De volgende tijden zijn beschikbaar:

Hoopers

Hoopers is een opkomende, nieuwe, hondensport in Nederland. Deze hondensport is geschikt voor elke baas en elke hond. Een hooper parcours is zo gemaakt dat het minimaal belastend is voor zowel hond als baas.

10.00-10.30 demo

10.30-11.00 workshop

11.00-11.30 workshop

Treibball (Hond minimaal 9 maanden oud)

Net als bij hoopers draait het bij treibball om op afstand samen te kunnen werken met de hond. Bij deze uitdagende hondensport is het de bedoeling dat de hond een lichtgewicht plastic ( gym)bal, op aanwijzing van de baas, met zijn neus naar de juiste plaats duwt. Deze sport is fysiek minimaal belastend voor baas en hond, maar schept een hele leuke band door de interactie die bij deze sport wel nodig is.

12.00-12.30 demo

12.30-13.00 workshop

13.00-13.30 workshop

Flyball (Hond minimaal een jaar oud)

Heeft u een balgekke hond en wilt u hondensport graag beoefenen in een gezellig team, dan is flyball wellicht wat voor jullie!

14.00-14.30 demo

14.30-15.00 workshop

15.00-15.30 workshop

De kosten zijn €7.50 per deelname aan een workshop. De vereniging neemt hiervan €2.50 op zich voor leden, dus de kosten per workshop bedragen €5,- (voor leden).

Opgave is mogelijk door een e-mail te sturen naar evenementen@lsohv.nl met vermelding van naam (waar het lidmaatschap op staat), naam hond en leeftijd van de hond en welke workshop u deel zou willen nemen.
Graag ontvangen we ook een 1e, 2e en 3e voorkeur qua workshop/tijd. Zodat we iedereen goed in kunnen delen.