Herplaatsers


Het komt helaas soms voor dat er voor een hond een nieuw tehuis moet worden gezocht.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met de betreffende contactpersoon.

 

 

Django!

Django is 4 jaar, een grote zwarte Herder met een vleugje Labrador, een gecastreerde reu.|
Django is bij ons gekomen omdat het thuis niet meer ging met het kleine kindje. Dat wil zeggen, er waren voor zowel Django als het kindje geen grenzen, een echt bijtincident is er gelukkig nooit geweest. Hij is even geplaatst geweest maar teruggekomen omdat de match niet goed was.


Django heeft een echte herder-baas nodig, eentje die stevig in zijn schoenen staat, heel duidelijk maakt wat wel en niet de bedoeling is en dan heb je er een wereldhond aan! Bij ons laat Django niks van agressie zien, maar laat wel zien dat hij veel gefrunnik aan zijn lijf niet echt prettig vindt. Hij waarschuwt dan door te happen. Wat bij de vorige mensen mis ging is dat hij in huis soms erg druk is en dan overprikkelt raakt. Als je hem dan naar de plaats wijst en rustig houdt, is er niks aan de hand. Laat je dit gedrag uit de hand lopen? Dan gaat hij springen en happen, wat steeds harder gaat. Op tijd corrigeren is van belang.

Verder merk je dat hij nooit echt grenzen heeft gehad, hij is heel alert op straat en valt uit naar andere honden. Wederom, als je hem heel duidelijk maakt dat dit niet de bedoeling is en dat hij heel braaf is als hij gewoon doorloopt, neemt hij dat heel snel over. Hij is ontzettend leergierig, doet veel voor een koekje, een bal of gewoon hele blije woorden en actief zijn met de baas vindt hij geweldig. Zwemmen is zijn grootste hobby!

Django kan niet met andere honden in huis geplaatst omdat hij niet heel sociaal is, met katten kan hij ook niet. Bij kinderen wordt hij niet geplaatst, dat risico vinden wij te groot.

Al met al lijkt Django een moeilijke hond, en het klopt dat hij nog veel inzet van een baas nodig heeft, maar daarnaast is hij ook ontzettend lief, wil hij álles voor je doen en buiten dat is hij ook nog eens prachtig om te zien.

Contactgegevens:
Dierenasiel Utrecht
Koningsweg 141- Utrecht
030 25 145 42

 

 

Silver!
 
 
Gezocht een goed tehuis voor deze zeer lieve en betrouwbare herder. Door een scheiding heb ik te weinig tijd en is ze veel te lang alleen daarom deze oproep.
Silver is een gesteriliseerde teef van 3 jaar oud en is een zeer lieve en in huis een hele rustige hond. Zeer lief met kinderen en kan goed alleen zijn. Kan ook goed met anderen honden. Aan de lijn vindt ze grote honden nog wel spannend.

Voor meer informatie kunt u bellen met Eric Hendriksen, nummer 06-10949209