Herplaatsers


Het komt helaas soms voor dat er voor een hond een nieuw tehuis moet worden gezocht.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met de betreffende contactpersoon.

Yuna

Yuna is een Oudduitse herder van 3,5 jaar.
Yuna kan goed alleen zijn en sloopt niks. Verder kan ze heel goed met kinderen van kruipend tot volwassen. Ze wordt zelfs als therapie hond gebruikt voor psychiatrische patiënten. Haar knuffel gehalte is 300% Het liefst zit ze als een schoothondje op je schoot. Ze geniet echt van die aandacht en dat heeft ze dan ook zeker nodig. Yuna kan niet als terreinhond geplaatst worden. Ze moet echt in huis gehouden worden en het liefst met een lekkere grote tuin.
Yuna kan met andere honden soms erg ruw spelen daarom mag ze bij mij niet los met kleine hondjes spelen. Dit komt hoofdzakelijk doordat ze met haar moeder is opgevoed die haar constant beschermt en ze daarom heel zelfverzekerd is geworden naar anderen honden toe. Het zal goed zijn als ze een keer op haar plek wordt gezet door een andere hond/roedel. Ze vindt het erg leuk om achter kleine hondjes aan te rennen (najagen) alleen vinden de kleine hondjes dit minder grappig. Aan de flex lijn heb ik daar controle over en dan is ze rustiger. Ik doe haar dan ook alleen los op rustige gebieden waar ik weinig honden tegen kom en als ik een kleine hond zie dan lijn ik haar even aan. Grote honden kunnen haar ruw spel beter handelen. Ze kan ook prima bij anderen honden geplaatst worden. Gezien ze een zelfverzekerde teef is en hier bij onze honden ook de baas is zou ik haar niet bij een teef plaatsen gezien je dan misschien ruzie kan krijgen op langere termijn. Ik plaats Yuna het liefst bij iemand die ervaring heeft met herders en begrenzen hiervan. Het zal mooi zijn als ze lekker in huis kan knuffelen maar dat er eventueel een groot buitenterrein is waar ze overdag lekker kan lopen en eventueel spelen met een andere hond.
Ze moet wel echt in een gezin geplaatst worden waar ze binnen mag slapen dat is ze gewend. Yuna is een hond die veel beweging nodig heeft en waar je wel lekker mee aan het werk moet.
Yuna is nog niet geholpen maar ik wil haar niet als fokteef verkopen!
Yuna gaat ook niet gratis weg. Ze heeft een stamboom heeft alle uitslagen HD a, ED vrij, DM vrij en Dwergroei drager.
Ik doe haar weg omdat ze niet meer samen met haar moeder kan helaas 🙁

Bij interesse graag mailen naar info@odhkennelbebrave.nl