Herplaatsers


Het komt helaas soms voor dat er voor een hond een nieuw tehuis moet worden gezocht.

Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met de betreffende contactpersoon.

 

 

Abor

 

Wegens gezondheidsproblemen van de huidige eigenaar zijn wij op zoek naar een gouden mand voor Abor. Hoe verdrietig wij het ook vinden, het belang en welzijn van Abor staat voorop, wij wensen hem een beter huis toe dan wij kunnen bieden door lichamelijke beperkingen.
Abor komt niet aan zijn dagelijkse beweging toe en raakt hierdoor gefrustreerd wat zich uit in uitvallen naar andere honden. Hij kan het prima vinden met onze kat en kleinere hond in huis.
Momenteel zijn wij onder begeleiding van een gedragsdeskundige en wordt Abor eens in de week door een uitlaatservice uitgelaten. Abor is absoluut niet agressief.
In huis is Abor heel rustig, hij is goed te corrigeren. Kan goed met kinderen overweg maar laat hem zelf nooit alleen in de ruimte waar kinderen aanwezig zijn. Abor wil graag spelen, achter een bal aan rennen, met een stok  lopen, hij springt niet tegen je op! Wij laten Abor momenteel niet los omdat onze wandelingen daarvoor te kort zijn, en als Abor een hond ziet lopen wil hij er naar toe en dan kan het even spannend zijn…
Abor is eind vorig jaar door de dierenarts nagekeken op 2 bulten maar dit zijn verstopte talgklieren waar hij geen last van heeft. Verder is Abor in goede gezondheid en gaat hij 1-2x per jaar naar een trimmer voor de ondervacht. Uiteraard krijgt hij elke 3 maanden een vlooien/teken/worm behandeling.
Om in aanmerking te komen voor Abor vinden wij ervaring met werkhonden een pré. Iemand die veel tijd heeft om met hem te wandelen/trainen. In het verleden is er ook met hem gespeurd wat hij enorm leuk vond.

Naam:                Abor Atilla Sheperds of Sandevoerde

Type hond:        Langstokhaar oudduitse herder

Leeftijd:              01-07-1-2012, Reu

Vacht:                 Zwart

Gewicht:             40 kilo

Gecastreerd:      Ja, 17-10-2017, op advies, vanwege zijn uitvallen naar andere honden tijdens het uitlaten

Stamboom         Ja, Vader is Ivan von der Blitse Dûne, moeder is Onja-Majavom Altdeutschen Eck

Voor meer informatie kunt u contact via de mail met ons opnemen bbm.hummel@gmail.com

 

 

Bailey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bailey, een LangStokhaar Duitse herder reu, is geboren op 29 oktober 2014, heeft geen stamboom, is goed verzorgd, kerngezond, uitermate energiek, lief van karakter en zonder agressieve eigenschappen.
In juni 2017 heb ik (man, 58 jr en alleengaand) Bailey  in huis genomen bij een jong gezin vandaan die hem als pup hebben gekocht.
Bailey is in beginsel niet gesocialiseerd met mensen en dieren anders, dan die tot het eigen gezin toebehoren, laat daarom luidruchtig van zich horen zodra hij deze in het oog krijgt en gooit zijn hele (bijna 50 kg) gewicht in de strijd  om ze  te willen benaderen.
Dit gedrag vertoont hij zowel tijdens het (noodzakelijk kort aangelijnd) uit laten, als op eigen erf.
Bailey reageert heftig op alle vormen van verkeer met de neiging om er voor te springen, waarbij hij geen verschil maakt tussen een scootmobiel of de grootste vrachtwagen. Begin februari 2018 is hij hierdoor aangereden door een bestelauto, met als gevolg een op meerdere plekken gebroken voorpoot die na de grootst mogelijke zorg weer helemaal hersteld is. Helaas heeft hij z’n lesje hierdoor niet geleerd en kan dus absolúút niet onaangelijnd mee over straat !
In en om huis gehoorzaamd Bailey heel goed en gaat bij bv kruipende kleine kinderen eerder ergens anders liggen dan dat ie ongewenste dingen doet bij het benaderen.
Deze prachtige herdershond gaat helemaal uit z’n dak als ie lekker vrij kan rennen en spelen in het vrije veld, maar dat moet dan wél ergens zijn waar absolúút verder niets of niemand is en geen verkeer in de buurt is (gelukkig kan ik vlak bij huis over zo’n plek beschikken, waar we twee keer daags ongeveer een uur gebruik van maken).
Sinds Bailey bij mij is, heeft ie al vrij veel geleerd en afgeleerd maar het vraagt nog wél de nodige aandacht en tijd om hem nog beter ‘bij te sturen’ en daarom zie ik hem graag terechtkomen bij iemand met veel ruimte in en om huis, die hem in z’n hart kan/wil sluiten, maar wél consequent is en ervaring heeft met herdershonden.
De reden van het moeten (dus niét willen) herplaatsen is mijn binnenkort veranderde persoonlijke situatie in die zin, dat ik weer met een full-time baan begin na een aantal jaren werkloos te zijn geweest en daardoor te weinig tijd resteert om de nodige aandacht aan Bailey te schenken en hij dagelijks, maar ook vaak ’s nachts alleen thuis moet zijn.

Contactgegevens
Jur Heerema
mail: j.a.heerema@hotmail.com
telefoon  : 0628 504327