Interessant

Hoe leuk is het om te melden dat een fokker en lid van de LSOHV een boekje heeft uitgebracht onder de naam: “Bewust van hondengedrag”.
In de uitgave 2 van 2020 van het verenigingsblad Los Vast van O&O (Vereniging voor Instructeurs in hondenopvoeding en – opleiding) stond een mooie recensie over het boekje ‘Bewust van Hondengedrag’ dat is geschreven door Connie Berendsen van kennel Giants May Be’s Place. Connie is naast fokker van de Duitse Dog en de Duitse Herder Langstokhaar, kynologisch gedragstherapeut en heeft een eigen kynologisch instituut onder de naam Kat-Hond.
Als LSOHV willen we dit boekje graag onder de aandacht brengen want het mag niet in de kast ontbreken als je van honden houdt of van plan bent een hond aan te gaan schaffen.

 

Bewust van hondengedrag

Connie Berendsen neemt je mee in de wereld van de hond. Ze doet dit door vele persoonlijke ervaringen te delen. Je leert het gedrag van honden te herkennen en te begrijpen. Ze reikt je handvatten aan om je pup te begeleiden tot een sociale en stabiele hond; een hondeneigenaar is de coach van zijn hond!
Ze maakt met vele praktijkvoorbeelden duidelijk waarom een hond zich gedraagt zoals hij doet. Ook leer je hoe honden ‘denken en leren’. Veel probleemgedrag op latere leeftijd is te verklaren en Connie wil je helpen dit te voorkomen.
Je wordt je heel bewust van je eigen gedrag en het effect hiervan op je hond. Connie levert je met haar boek alle informatie om een prachtige relatie met je hond op te bouwen om uiteindelijk vooral heel veel plezier met elkaar te hebben.

Natuurlijk is het boekje te bestellen. Als je klikt op de foto wordt je doorgelinkt naar bol.com.

 

 

Van dekking tot uitvliegen

Ook een leuk boek voor fokkers, zeker de startenden, is ‘Van dekking tot uitvliegen’ van Marjoleine Roosendaal.

De basis van de fokkerij is het fokken van een nest. Daar begint het allemaal mee. Hoe doe je dat op een verantwoorde manier? Welke adviezen zijn zinnig, en wat is een fabel?

Om het boekje te bestellen, klik op de foto.

 

 

 

Rond de werpkist
 
Een geweldig boekje voor iedereen die overweegt te gaan fokken met zijn of haar hond. Het is een praktische handleiding waarin alles beschreven staat wat u moet weten als u van plan bent een nestje te fokken.
In dit boekje staat alles zeer zorgvuldig en uitgebreid beschreven, met deze handleiding kunt u zich dus goed voorbereiden op uw fokplannen en de bevalling.

Voorzien van een handig lijstje met spullen die u nodig heeft en adressen van dierenartsen die werken met Immulite testen.
Kortom een must have voor iedere fokker.

Klik op de foto om het boekje te bestellen. Kosten € 18,50 incl. verzendkosten

 

Let op !!!!   Indien u een van de boekjes wilt bestellen dan doet u dat bij een derde partij en niet bij de LSOHV.