Najaarsshow 7 november 2021

De show en de Doe-Dag worden gehouden in de grote hallen van Manege Heeten!
Schöpkesdijk 1
8111 RH Heeten


Inschrijven kan hier


Je kunt deze dag deelnemen met uw Oudduitse herder aan de show en/of leuke workshops en rondstruinen bij de diverse stands.

Keurmeesters:
Volgt.

Er zal in de volgende klassen worden gekeurd:
Zowel Oudduitse herders als Duitse Herders LangStokhaar

Baby Parade *Baby’s welke de 12 weken enting of titerbepaling hebben gehad tot 4 maanden
Kind/Hond Parade *Voor kinderen t/m 15 jaar
Baby Klasse *Van 4 tot 6 maanden
Puppy Klasse *Van 6 tot 9 maanden
Jeugd KlasseVan 9 tot 15 maanden
Tussen KlasseVan 15 tot 24 maanden
Open KlasseVanaf 18 maanden
Veteranen KlasseVan 8 jaar en ouder
Nakomelingen Klasse Baby **Voor teef en/of reu met minimaal 3 nakomelingen uit één nest tot 6 maanden
Nakomelingen Klasse Puppy **Voor teef en/of reu met minimaal 3 nakomelingen uit één nest van 6 tot 9 maanden
Knuffel Klasse ***Voor honden met een schoonheidsfoutje, castraten of honden die door een trauma of ongeval niet (meer) geschikt zijn voor de show

* Klassen met een * dingen niet mee voor de Best In Show
** Voor de Nakomelingen Klasse wordt alléén voor de fokker het inschrijfgeld berekend zijnde € 15,– ongeacht het aantal nakomelingen wat mee doet. Deze klassen dingen niet mee voor de Best In Show.
*** Klasse dingt niet mee voor de Best In Show en reuen en teven bij elkaar.


Let op! De uitslagen dingen weer mee voor het Nederlands Kampioenschap LSOHV !

Wat moet mijn hond kunnen en wat moet ik doen in de ring?

Er zijn deelnemers die al meerdere malen met hun hond(en) in de ring hebben gestaan, maar uiteraard zijn er ook deelnemers die voor het eerst met hun hond naar een show gaan. Voor deze deelnemers geven wij onderstaand een kleine uitleg wat de bedoeling is in de ring. De hond moet (bij voorkeur) netjes meelopen aan de riem en kunnen staan zodat de keurmeester de hond goed kan bekijken. Als uw klasse aan de beurt is, wordt u de ring in geroepen en stellen alle baasjes en honden in die klasse zich, op aanwijzing van de ringmeester, in een rij op catalogusvolgorde op. De honden worden dan bij voorkeur in een staande positie geplaatst, zodat de keurmeester een goede eerste indruk krijgt. Vervolgens wordt er een teken gegeven dat alle combinaties gezamenlijk, achter elkaar aan, een rondje lopen door de ring. Daarna stelt iedereen zich weer in de rij op. Dan wordt elke hond individueel beoordeeld. Er wordt gevraagd om uw hond te laten staan. Vervolgens zal de keurmeester uw hond betasten en zijn bevindingen aan de schrijver doorgeven. Daarna wordt u gevraagd om individueel een driehoek te lopen, en/of een rechte lijn heen en weer door de ring. Dit om een optimaal beeld van het gangwerk te krijgen. Het is niet de bedoeling
om perfect volgwerk te laten zien, het gaat echt om het gangwerk van uw hond. Als dit is gebeurd, mag u weer aansluiten in de rij en is de volgende hond aan de beurt. Nadat elke hond individueel is gekeurd, zal er nog eenmaal gezamenlijk een of meerdere rondes worden gelopen, waarna de keurmeester tot plaatsing zal overgaan.

Fotografie door Bert Doppenberg

Ook komt fotograaf Bert Doppenberg met zijn studio naar Heeten op 7 november om prachtige foto’s te maken van uw herder! Deze fotoshoot neemt ongeveer 10 minuten in beslag en de kosten zijn 10 euro per hond. U ontvangt één foto. Als u meerdere honden op 1 foto wilt zoals onderstaande bijvoorbeeld, zijn de kosten 10 euro per hond. De vereniging neemt hiervan eenmalig €2.50 op zich voor leden.

Opgave is mogelijk door een e-mail te sturen naar evenementen@lsohv.nl met vermelding van naam, naam hond en e-mailadres om de foto’s toe te kunnen sturen, eventueel een telefoonnummer.

Demonstratie vachtverzorging door Sanneke Molenman van Doggy Haarmode

 


Sanneke heeft al jaren ervaring in het trimmen van allerlei soorten honden en laat u op 7 november graag de fijne kneepjes van het vak zien. Uiteraard heeft zij ook alle benodigdheden bij zich om uw hond er fantastisch te doen uitzien!

Sanneke zal om 11.00 en om 14.00 een demonstratie vachtverzorging van de Oudduitse herder doen. Er is hierbij alle gelegenheid tot vragen stellen!

Ringtraining door Evelien van Assen

Evelien geeft om 09.00 (voor aanvang van de show) een speciale ringtraining voor de liefhebbers. Zij geeft u tips en tricks over hoe uw hond het mooist gepresenteerd kan worden voor de keurmeester. Aanmelden is niet nodig, u kan zo aansluiten om 9 uur.