Show Archief 2016

Zondag 18 september 2016

Het is nog donker als de eerste auto’s het terrein van Manege Groenewoude in Woudenberg oprijden. De vrijwilligers van de LSOHV moesten allemaal vroeg uit de veren want deze 18e september was de dag waarop de jaarlijkse show werd gehouden. Toch min of meer als een geoliede machine start iedereen aan zijn/haar klus en binnen de kortste keren was de manege omgetoverd in een show hal. Nadat het personeel van de manege de kantine had opgestart, was er een goede bak koffie.

Klokslag 09.00 uur melden zich de eerste bezoekers met hun hond. Bij de ingang is het secretariaat ingericht waar het volgnummer en de catalogus worden uitgereikt en natuurlijk de door firma Boer uit Kampen beschikbaar gestelde goody bag. Direct daarna worden de entingsboekjes en de chip gecontroleerd en volgt er, steekproefsgewijs, een veterinaire keuring door de aan de vereniging verbonden para veterinairen. Naarmate de tijd vordert vult de hal zich met uiteindelijk 77 ingeschreven Oudduitse Herders/Duitse Herders Langstokhaar. Aangezien de weergoden goed hun best hadden gedaan was er ook de mogelijkheid om op het terras voor de kantine te gaan zitten en daar werd ook goed gebruik van gemaakt.

Na de briefing met de keurmeesters, Alma Groot-de Jong – Tina Blumenschein en Robert Böske, de schrijvers en de ringmeesters, begon om klokslag 10.00 uur de keuring. Ondanks het grote aantal inschrijvingen werd er nauwkeurig gekeurd en aan elke hond de nodige aandacht besteed. Na afloop bleken de keurmeesters onder de indruk van de getoonde kwaliteit en complimenteerde de organisatie met haar show. Ook van diverse aanwezigen mocht de LSOHV de nodige complimenten ontvangen waarbij met enige regelmaat werd gehoord dat er een ontspannen sfeer heerste, dat het gezellig was en dat de keuring naast goed georganiseerd ook leerzaam was. De keurmeesters werden geprezen om de uitleg van punten van aandacht of juist van uitmuntende opvallende zaken.

Zoals in het draaiboek stond, werd de eindkeuring gestart om 16.00 uur en de nog vele aanwezigen genoten van de ererondjes.

De uitslag staat hieronder vermeld en natuurlijk feliciteert de LSOHV alle winnaars met hun behaalde prijzen maar ook alle andere deelnemers hebben een felicitatie verdiend want zoals al vermeld, werd de kwaliteit van de aanwezige honden alom geprezen.

Aan elke dag komt een einde dus ook aan de LSOHV dag. Terugkijkend was het een prachtige dag waarbij we veel te danken hebben aan al die vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd. Zonder deze vrijwilligers, bestuur en werkgroep leden,  was het niet mogelijk geweest deze geslaagde dag te organiseren. Dus een deel van het slot applaus is voor hen die belangeloos, omdat het hun hobby is, deze dag hebben mogelijk gemaakt. Chapeau en op naar de volgend show.

Onderstaand de uitslagen:

Baby Parade:
Leukste combinatie Ice van Dorpzicht

Kind/Hond Parade:
Leukste combinatie Givano met Ivita-Skya van Dorpzicht

Baby Reuen:
1. Dorus Junior-Aaron of Megan’s Pride
2. Flashing Yankee-Ryuk of the Dutch Victory

Baby Teven:
1. Echo of Ziva of Black and White Island
2. Belle-Yuna van Be Brave
3. Flying Dream-Timba of the Dutch Victory 

Beste Baby:
1. Dorus Junior-Aaron of Megan’s Pride
2. Echo of Ziva of Black and White Island

Puppy Reuen:
1. Fair Play-Forest van de Victory
2. Biko-Boy op ’t Eiland van Dordt
3. Hunter Dodge van Dorpzicht

Puppy Teven:
1. Hailey von Camelot
2. Binti op ’t Eiland van Dordt
3. Happy Abby van Dorpzicht

Beste Pup:
1. Fair Play-Forest van de Victory
2. Hailey von Camelot

Jeugd Reuen:
1. Gatsby Herbu Czarny Wilk
2. Usko vom Aldeutschen Camp
3. Captain-Rex of Megan’s Pride

Jeugd Teven:
1. Cayla-Indy van de Voorhorsthoeve
2. Balance-Winter van de Hoogenweg
3. Aife van de Wijde Einder

Duitse Herder LangStokhaar Jeugd Teven:
1. Flicka von der Weissenburg

Open Reuen:
1. Azor Par Pur Amor
2. Dio van Dorpzicht
3. Alvin van der Thure

Open Teven:
1. Ulla-Mojo van het Wolvennest
2. Sula-Shanna van Marjan’s Meute
3. Ayyo-Yo ’t Massink

Veteraan:
1. Nala vom Eggetraum

Beste Reu:
1. Azor Par Pur Amor
2.Dio van Dorpzicht

Beste Teef:
1. Ulla-Mojo van het Wolvennest
2. Cayla-Indy van de Voorhorsthoeve

Best In Show:
1.Ulla-Mojo van het Wolvennest
2.Reserve Best In Show: Azor Par Pur Amor

 

klik hier voor de sfeer foto’s
Klik hier voor het filmpje van Wilmut Peletier