Wandelen


Hieronder vindt u de wandelagenda voor 2019

Met een aantal enthousiaste leden hebben wij voor u weer een zeer gevarieerde wandelagenda kunnen samenstellen.
Voor verslagen en foto’s van eerder gelopen wandelingen: Kijk op de pagina “Wandelarchief 2014” , “Wandelarchief 2015“en “Wandelarchief 2016” , “Wandelarchief 2017“,  “Wandelarchief 2018” en “Wandelarchief 2019

Wandelen met de LSOHV ‘de spelregels’

De LSOHV organiseert wandelingen waar veel enthousiaste mensen en honden aan meedoen. Toch is het gebleken dat er soms incidenten zijn die we eigenlijk liever willen voorkomen en om die reden zijn er een aantal spelregels.
Wandelingen worden bekend gemaakt op de website en op de LSOHV facebook pagina echter inschrijven kan alleen door het mailen naar de organisator van de betreffende wandeling. Vermeld naam, aantal honden inclusief naam en een telefoonnummer waarop men te bereiken is.
Mede om reden van verantwoordelijkheid dienen aanwijzingen door de organisator en/of leden van het bestuur te worden opgevolgd. Zo kan het zijn dat een deelnemer wordt verzocht een hond aan te lijnen of een andere positie te kiezen in de wandeling.
Bij aankomst op de vertrekplaats dienen de honden te zijn aangelijnd en worden pas op aanwijzing van de organisatie losgelaten. Daarnaast vinden sommige honden het niet prettig dat een andere aangelijnde hond binnen reikwijdte van zijn of haar lijn komt. Blijf dus op afstand.

Deelname geschiedt op eigen risico.
Tijdens de wandeling kunnen er foto’s en soms filmpjes gemaakt worden die geplaatst worden op onze website bij het verslag van de betreffende wandeling. Mocht er een foto van u geplaatst worden, en heeft u dit liever niet, dan kunt u de secretaris van de vereniging altijd vragen deze foto te laten verwijderen. Houdt bij het maken van groepsfoto’s hier s.v.p. rekening mee.

 

Wandeling Haringvliet – Zaterdag 30 maart 2019

Op 30 maart organiseert Marcel Slooter een wandeling over het Haringvlietstrand.
Het Haringvlietstrand is achter de Deltawerken, waardoor het water zoet is.
De wandeling is over het Quackstrand en aansluitende duinen bij de Haringvlietdam nabij Hellevoetsluis. Het is een heen en terug wandeling, met een totale lengte van iets meer dan 4 km, die begint op het strand langs het Haringvliet (zoet water) en daarna verder gaat over een pad door de duinen. De honden mogen direct vanaf de parkeerplaats los en mogen ook de gehele wandeling los blijven. Onderweg zijn er meerdere kleine strandjes en de honden die van zand en water houden kunnen hun hart hier ophalen. De wandeling is helaas NIET geschikt voor pupmobielen i.v.m. veel mul zand en steile stukken in de duinen. Mensen met jonge honden en puppen kunnen er voor kiezen om op het strand te blijven totdat de groep weer terug is. De totale duur van de wandeling zal tussen de 1,5 en 2 uur zijn.
Uiteraard dient u uw hond onder controle te hebben als er andere honden of wandelaars in de buurt zijn. Indien nodig de hond even aanlijnen tot de “kust veilig” is. Het maximum aantal honden is om die reden, 3 per “stel”, komt u alleen, dan is 2 honden het maximum.

We verzamelen vanaf 13.15 uur en de wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats. Na afloop is er gelegenheid om gezellig met elkaar, op eigen kosten, nog wat te drinken of eten bij strandtent “The Shamrock Inn”.

Adres start en eindpunt: 
Oever 1 3221 AA Hellevoetsluis

Aanmelden via e-mail bij Marcel (marcelslooter@gmail.com).

Route beschrijving:
Volg de A15 vanaf Rotterdam tot voorbij Rozenburg. Neem vlak na de Thomassentunnel afslag 12 richting Hellevoetsluis (N57). Deze iets meer dan 12 km volgen tot de laatste rotonde voor de haringvlietdam. Hier links (N497), en bij de eerst volgende rotonde rechts en dan direct weer rechts, om daarna parallel aan de N497 te gaan rijden. Hierna rechtdoor blijven rijden tot vlak voor de haringvlietdam, aan de linkerzijde is dan de parkeerplaats. Het Quackstrand staat vanaf de N497 ook reeds op bordjes aangegeven. Wanneer u uit de richting van Stellendam komt over de N57 neem dan de eerste rotonde rechts na de haringvlietdam. Hierna dezelfde route volgen zoals hierboven is beschreven.

 

Wandeling strand, Katwijk – Zondag 28 april 2019
Georganiseerd door Maj Opdam

Wandeling Drents Friese Woud – Zondag 12 mei 2019
Georganiseerd door Paula Steur

Wandeling Sallandse Heuvelrug – Zaterdag 15 juni 2019
Georganiseerd door Johan Sluijer

Wandeling strand – september 2019
Georganiseerd door Maj Opdam

Wandeling het Leesten, Ughelen – oktober 2019
Georganiseerd door fam. Fuchs

Wandeling Rozendaalse Veld – Zondag 17 november 2019
Georganiseerd door Ard-Jan en Bertine de Pater

Wandeling Hoorneboegse Heide – Zondag 15 december 2019
Georganiseerd door Carin Peletier