Workshop HondenSup 24 augustus

 

WORKSHOP IS VOL!!!

 

Vorig jaar kon de (supersnel) volgeboekte workshop HondenSup helaas niet doorgaan i.v.m. blauwalg. Deze zomer gaan we voor een herkansing!

WAT IS HONDEN-SUP?

Stand Up Paddling is de snelst groeiende tak van watersport. Je peddelt staand (bij de honden-sup ook vaak zittend) op een extra stabiel surfboard. Suppen is superleuk en je komt op mooiste plekjes in de natuur! Maar het is natuurlijk nog veel leuker als je dit samen met je hond kunt beleven. Het is allemaal ontstaan doordat Ingrid de eigenaresse van ikSUP altijd vergezeld wordt door haar eigen hond op de sup. Klanten zagen hoe haar hond geniet van de omgeving en wilden dat ook doen met hun eigen hond! Daarom heeft ikSUP door de jaren heen een speciaal programma voor de Honden-SUP ontwikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciaal materiaal, geschikt voor de hond. Bovendien vertrekken we vanaf ons privé-eiland zodat er in het beschutte en rustiger natuurgebied van De Vuntus gepeddeld kan worden. De meeste honden genieten volop van de natuur en het samenzijn met zijn baasje. Het is een goede training voor de balans van zowel de hond als zijn baasje.

Na afloop van de workshop is er de mogelijkheid om te douchen in het haven toiletgebouw (inworp €1.- munt) en je kunt gezellig op het terras aan het water van ons havenrestaurant De Serre een drankje bestellen of lekker lunchen. Honden zijn hier uiteraard welkom!

Praktische informatie:

Kosten: €30 per combinatie (workshop is alleen toegankelijk voor leden!)
Benodigd:
– Gemakkelijk zittende kleding + schoenen die eventueel nat mag worden
– Tuig voor de hond (i.v.m. uit het water op het board trekken)
– Heupgordel of lange lijn die om je middel gebonden kan worden (als je aan het peddelen bent, heb je beide handen aan je peddel en kun je de hond dus niet vasthouden of sturen)
– Beloning voor je hond (liefst tube of roller aangezien snoepjes vaak nat en vies worden)
– Poepzakjes (uiteraard)
– bij pups of honden waarvan niet zeker is of ze kunnen zwemmen graag een zwemvestje dat goed aansluit – een te ruim zwemvest is levensgevaarlijk voor de hond omdat hij klem kan komen met zijn voorpoten in de ruimte voor de borst of onder de oksels

Adres:
ikSUP Loosdrecht
Jachthaven de Uitkijk
Oud Loosdrechtsedijk 237-A1
1231 LX Loosdrecht

Enthousiast geworden? Opgeven kan via evenementen@lsohv.nl, graag met de volgende informatie:
– Jouw eigen gewicht
– Gewicht van de hond
– Telefoonnummer waarop je die dag bereikbaar bent.